Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » F » Florinef

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Florinef

Markkinoija

MYLAN FINLAND

Vaikuttava aine

fludrokortisoni

Käyttötarkoitus

Lääkkeen tarkoituksena on tukea lisämunuaisten toimintaa mm. Addisonin taudin yhteydessä sekä tiloissa, joissa lisämunuaisen kuorikerros on paksuuntunut.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annoksen suuruus vaihtelee riippuen mm. sairauden vaikeusasteesta, potilaan iästä sekä haittavaikutusten ilmaantumisrajasta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään runsaan nesteen kera.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa elimistöön samalla tavoin kuin eräät lisämunuaisten kuorikerroksen hormonit korvaten siten niiden puutetta. Lääke normalisoi mineraalitasapainoa sekä hillitsee tiettyjen lisämunuaishormonien liiallista tuotantoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat muutokset aineenvaihdunnassa, sydämen vajaatoiminta, verenpaineen kohoaminen, lihasheikkous ja turvotukset.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytetään jääkaapissa (2°C−8°C). Lasipurkki pidetään tiiviisti suljettuna säilytyksen aikana.

Lääkettä voi säilyttää annostelua varten alle 25 °C:ssa enintään 30 päivää. Käyttämättömiä tabletteja ei saa enää palauttaa jääkaappisäilytykseen, vaan ne on vietävä hävitettäväksi apteekkiin.

Ulkonäkö

Valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jossa jakouurre toisella puolella ja toisella puolella merkintä ”FT01”. Läpimitta 6,5 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2