Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » A » Azalia

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Azalia

Markkinoija

GEDEON RICHTER

Vaikuttava aine

desogestreeli

Käyttötarkoitus

Raskauden ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, tavallisesti yksi tabletti kerran vuorokaudessa samaan aikaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan 24 tunnin välein säännöllisesti joka päivä vuodoista välittämättä. Käyttö aloitetaan tavallisesti kuukautisten alkamispäivänä ja uusi pakkaus aloitetaan heti edellisen loputtua. Lääkkeen käytön aloittamisesta ehkäisymenetelmän vaihdon yhteydessä saa lisätietoja terveydenhuoltohenkilökunnalta. Tabletin unohtuessa, ohjeet toimenpiteistä löytyvät pakkausselosteessa.

Vaikutustapa

Lääke sisältää keltarauhashormonia, jonka teho perustuu munasolun irtoamisen eli ovulaation estoon. Lisäksi kuhdunkaulan lima muuttuu hedelmöittymiselle epäedulliseksi.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat päänsärky, pahoinvointi, epäsäännölliset vuodot, akne, rintojen aristus ja painonnousu. Lääke voi myös vaikuttaa mielialaan.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei tule käyttää raskauden aikana. Voidaan käyttää imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Alle 25 °C, alkuperäispakkauksessa valolta suojattuna.

Ulkonäkö

Valkoisia tai melkein valkoisia, pyöreitä, kaksoiskuperia kalvopäällysteisiä tabletteja, joiden halkaisija on noin 6 mm ja joiden toisella puolella on merkintä ”D” ja toisella puolella merkintä ”75”.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2