Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » A » Arzerra

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Arzerra

Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

ofatumumabi

Käyttötarkoitus

Kroonisen lymfaattisen leukemian eli verisyövän hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annetaan laskimoon tippainfuusiona usean tunnin aikana. Ennen jokaista hoitokertaa annetaan esilääkitys, joka vähentää lääkkeen aiheuttamia haitallisia reaktioita.

Vaikutustapa

Ofatumumabi tuhoaa imusoluja.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa voimakkaitakin yliherkkyysreaktioita lääkeinfuusion aikana. Näitä pyritään vähentämään antamalla ennen jokaista infuusiota allergia- ja kipulääkkeitä. Lisäksi lääke lisää infektioherkkyyttä ja hoidon aikana voi ilmetä infektiota mm. keuhkoissa ja ylähengitysteissä. Joskus lääkehoidon aikana ilmenee suolitukos, mikä voi tuntua jatkuvana vatsakipuna. Tällaisessa tilanteessa pitää ottaa välittömästi yhteys lääkäriin. Joskus voi esiintyä myös erilaisia vatsa- tai iho-oireita, sydämen tykytystä ja erilaisia hengitysoireita. Lääke sisältää natriumia, mikä kannattaa huomioida, jos noudattaa suolarajoitusta. Lääkehoidon aikana annettavan rokotteen aikaansaama vaste voi olla tavallista heikompi ja suoja riittämätön.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana ja 12 kuukautta hoidon päättymisen jälkeen pitää käyttää luotettavaa ehkäisymenetelmää. Imettämistä ei suositella hoidon aikana eikä 12 kuukauden aikana hoidon päättymisestä.

Säilytys

Jääkaappilämpötilassa (2-8 °C:ssä). Ei saa jäätyä. Säilytä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas tai himmeä, väritön tai vaaleankeltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2