Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » I » Innovair

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Innovair

Markkinoija

CHIESI PHARMA

Vaikuttava aine

beklometasoni, formoteroli

Käyttötarkoitus

Astman säännöllinen hoito. Vahvuutta 100/6 mikrog/annos voidaan käyttää myös tarvittaessa astmaoireisiin sekä keuhkoahtaumataudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavanomainen annos on 1–2 annosta eli painallusta kaksi kertaa vuorokaudessa. Annostusta ei saa muuttaa keskustelematta asiasta lääkärin kanssa.

100/6 mikrog/annos -lääkettä voidaan käyttää myös tarvittaessa astmaoireiden hoitoon. 200/6 mikrog/annos -lääkettä ei saa käyttää tarvittaessa käytettävän lääkkeenä astmaoireiden hoitoon, vaan siihen tarvitaan jatkuvan lääkkeen lisäksi nopeavaikutteista avaavaa oirelääkettä.

Jos oireilu lääkityksen aikana pahenee, avaavaa oirelääkettä tarvitaan aiempaa useammin tai jos oirelääke ei lievitä oireita, on otettava yhteys lääkäriin.

Lääke on tarkoitettu aikuisille eivätkä alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret saa sitä käyttää.

Lääkkeen ottaminen

Valmiste on tarkoitettu käytettäväksi säännöllisesti, vaikka astman oireita ei olisikaan. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin.

Vaikutustapa

Beklometasoni lievittää keuhkoputkien limakalvon tulehdusta ja vähentää niiden turvotusta (hoitava lääke). Formoteroli rentouttaa hengitysteiden lihaksia, laajentaa keuhkoputkia ja helpottaa ilman kulkua hengitysteissä (avaava lääke). Yhdessä nämä kaksi lääkeainetta helpottavat ja vähentävät astman oireita, kuten hengenahdistusta, hengityksen vinkumista ja yskää.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, suun tai nielun tulehduksia tai äänihäiriöitä. Suun ja nielun sienitulehduksia voidaan vähentää huuhtelemalla suu, kurlaamalla kurkku tai harjaamalla hampaat lääkkeen ottamisen jälkeen.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 25 °C (enintään 5 kuukautta).Säiliö sisältää paineistettua nestettä. Ei saa altistaa 50 °C ylittäville lämpötiloille. Säiliötä ei saa puhkaista.

Ulkonäkö

äiliö sisältää väritöntä tai kellertävää liuosta.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2