Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » A » Atrovent Comp., Atrovent Comp. Eco

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Atrovent Comp., Atrovent Comp. Eco

Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

ipratropiumbromidi, fenoteroli

Käyttötarkoitus

Atrovent comp. on astmalääke, jota käytetään estämään kohtauksia etenkin rasituksen yhteydessä. Sitä käytetään myös kohtausten hoitoon. Lääke sopii myös keuhkoahtaumasairauden sekä muiden sellaisten hengitystiesairauksien hoitoon, joihin liittyy keuhkoputkien ahtautumisesta johtuvaa hengenahdistusta.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Käyttötekniikka on syytä opetella niin hyvin, ettei valmistetta joudu silmiin.

Vaikutustapa

Valmisteen vaikuttavat aineet laukaisevat keuhkoputkien seinämien jännitystä, joka usein on aiheuttamassa astman ja sen kanssa samankaltaisten sairauksien oireita. Jos hoidon aikana ilmaantuu hengenahdistusta tai se pahenee nopeasti, tulee hakeutua hoitoon, samoin jos hoidon teho heikkenee.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa joillekin käyttäjille mm. päänsärkyä tai yskää. Joskus ilmenee käsien vapinaa, huimausta tai levottomuutta. Jos lääkettä joutuu silmiin, voi näön tarkkuus tilapäisesti huonontua.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttöä vältetään raskauden aikana, erityisesti sen ensimmäisellä kolmanneksella. Valmisteen käyttöä tulisi välttää ennen synnytystä, koska fenoteroli saattaa hidastaa ja pitkittää synnytystä estämällä kohdun supistuksia. Imetyksestä lääkityksen aikana on syytä neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Inhalaatiosumute: Suojattava suoralta auringonvalolta, kuumuudelta. Ei saa jäätyä.

Sumutinliuos: Säilytetään huoneenlämmössä (15-25 °C). Suojattava suoralta auringonvalolta.

Ulkonäkö

Inhalaatiosumute: 10 ml (200 annosta) suukappaleineen. Liuos on 17 ml:n painesäiliössä, joka on ruostumatonta terästä ja jossa on annosteluventtiili.

Sumutinliuos: Värittömät muoviset (LDPE) 4 ml:n kerta-annossäiliöt. Kerta-annossäiliöt ovat 10 säiliön liuskassa, joka on pakattu alumiinilaminaattipussiin. 20 kerta-annossäiliötä (10 kerta-annossäiliötä liuskassa, 2 liuskaa).Kirkas, väritön tai lähes väritön neste.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2