Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » B » Basiron Ac

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Basiron Ac

Markkinoija

GALDERMA

Vaikuttava aine

bentsoyyliperoksidi

Käyttötarkoitus

Finnitaudin eli aknen paikallishoito.

Annostus

Vain ulkoiseen käyttöön.Aluksi 1-2 kertaa päivässä. Jatkossa annostusta voidaan lisätä kolmeen kertaan päivässä. Herkkäihoisten kannattaa käyttää geeliä kerran päivässä ennen nukkumaanmenoa.

Lääkkeen ottaminen

Geeliä levitetään ohuelti huolellisesti puhdistetulle ja kuivatulle iholle. Geelin joutumista silmiin, suuhun, nenänpieliin tai limakalvoille on varottava.Hoidon aikana on vältettävä auringonottoa ja solariumia.Tretinoiinia (A-vitamiinihappoa) sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti.

Vaikutustapa

Bentsoyyliperoksidi estää aknebakteerin kasvua ja edistää ihon kuoriutumista.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ihon kuivuminen, kuoriutuminen, punoitus ja polttava tunne. Joskus voi esiintyä myös ihoärsytystä, ihon kutinaa tai kipua. Nämä oireet ovat yleensä lieviä ja menevät ohi, jos hoito keskeytetään tilapäisesti tai hoitokertoja harvennetaan.Valmiste voi aiheuttaa hiusten, tekstiilien ja muiden materiaalien värjäytymistä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana. Valmistetta ei saa käyttää rinnan alueella, ettei lapsi joudu sille vahingossa alttiiksi.

Säilytys

Alle 25 °C, ei kylmässä.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen, pehmeä geeli.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2