Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Z » Zipzoc

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Zipzoc

Markkinoija

EVOLAN PHARMA

Vaikuttava aine

sinkkioksidi

Käyttötarkoitus

Valmistetta käytetään mm. säärihaavojen ja jalkahaavaumien hoidon apuna sekä esimerkiksi suonikohjuleikkausten jälkeen tukisiteeksi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Sukkaa voi yleensä pitää yhtämittaisesti jalassa useiden vuorokausien ajan. Side vaihdetaan hoidon alkuvaiheessa tavallisesti kahdesti viikossa ja myöhemmin kerran viikossa.

Lääkkeen ottaminen

Sukka vedetään koko säären alueelle eli varpaista aina sääriluun kyhmyyn saakka, ja sukan laskokset oiotaan. Tarvittavan puristusvaikutuksen aikaansaamiseksi voidesukan päälle sidotaan kimmoside pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.

Vaikutustapa

Voidesukka on joustava trikoosukka, johon on imeytetty sinkkioksidia voiteena. Sinkki puhdistaa hoidettavaa haavaumaa ja edistää sen paranemista.

Haittavaikutukset

Sinkki voi aiheuttaa joskus ihottumaa, punoitusta tai kutinaa hoidettavaan ihokohtaan. Sienitulehdukset ovat mahdollisia, mutta eivät yleisiä.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C:ssa.

Ulkonäkö

Valkoinen puuvillasta valmistettu trikoosukka, johon on imeytetty valkoinen voide.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2