Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » O » Olmesartan Medoxomil Krka

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Olmesartan Medoxomil Krka

Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

olmesartaani

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään verenpainetaudin hoitoon aikuisilla ja yli 6-vuotiailla lapsilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke tulisi ottaa suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Tablettia ei saa pureskella. Lääkkeellä on paljon yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Olmesartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat muutokset veren rasva- ja muissa laboratorioarvoissa, huimaus, päänsärky, hengitystietulehdukset, yskä, nuha, mahavaivat, lihas- ja nivelkivut, virtsatieinfektiot, rintakipu, väsymys ja turvotukset.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden kahden viimeisen kolmanneksen aikana. Ei suositella myöskään ensimmäisen kolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä 15-25 °C.

Ulkonäkö

10 mg: Valkoinen, pyöreä, hieman kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella kaiverrettu merkintä S1; tabletin halkaisija: 6,5 mm, paksuus 2,4–3,4 mm.

20 mg: Valkoinen, pyöreä, hieman kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella kaiverrettu merkintä S2; tabletin halkaisija: 8 mm, paksuus 3,4–4.5 mm.

40 mg: Valkoinen, soikea, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella kaiverrettu merkintä S3; tabletin mitat: 13 x 8 mm, paksuus 4,3–5,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2