Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » O » Olmesartan Medoxomil/Hydrochlorothiazide Krka

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Olmesartan Medoxomil/Hydrochlorothiazide Krka

Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

olmesartaani, hydroklooritiatsidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään verenpainetaudin hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Lääke tulisi ottaa suunnilleen samaan aikaan päivittäin. Lääkkeen voi ottaa ruokailusta riippumatta. Tablettia ei saa pureskella. Lääkkeellä on paljon yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Angiotensiini on veressä esiintyvä aine, joka supistaa verisuonia ja säätelee elimistön suolatasapainoa. Olmesartaani estää angiotensiinin vaikutuksia, jolloin verisuonet laajenevat ja verenpaine laskee.

Hydroklooritiatsidi tehostaa olmesartaanin vaikutusta. Se poistaa elimistöstä suolaa ja nestettä ja alentaa näin verenpainetta. Se vähentää myös mahdollisesti esiintyvää turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat muutokset veren rasva- ja muissa laboratorioarvoissa. Joskus saattaa esiintyä myös huimausta, päänsärkyä, yskää, nuhaa, keuhkoputkitulehdusta, mahavaivoja, lihasvaivoja, virtsatieinfektioita, väsymystä, rintakipua ja turvotuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden kahden viimeisen kolmanneksen aikana. Ei suositella myöskään ensimmäisen kolmanneksen aikana. Ei suositella imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytetään alkuperäispakkauksessa, herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

tabl 20 mg/12,5 mg: Valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jossa on toisella puolella kaiverrettu merkintä C1; tabletin halkaisija 9 mm.

tabl 20 mg/25 mg: Valkoinen tai melkein valkoinen, soikea, kaksoiskupera tabletti, jossa on toisella puolella kaiverrettu merkintä C2; tabletin mitat 12 mm x 6 mm.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2