Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » I » Imbruvica Kapseli, Kova 140 Mg

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Imbruvica Kapseli, Kova 140 Mg

Markkinoija

JANSSEN-CILAG

Vaikuttava aine

ibrutinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään erilaisten lymfoomien ja leukemioiden sekä muiden veritautien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan aina suunnilleen samaan aikaan päivästä. Kapselit niellään kokonaisina, niitä ei saa avata, rikkoa eikä pureskella. Ei saa ottaa greippimehun eikä pomeranssin kanssa. Jos annos unohtuu, se tulisi ottaa heti muistettaessa samana päivänä, ja seuraavana päivänä palataan normaaliin aikatauluun. Ylimääräistä annosta ei saa ottaa. 

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystie- ja ihoinfektiot, verisolumuutokset, päänsärky, verenvuoto, mustelmat, mahaoireet, ihottuma, lihas- ja nivelkivut, kuume ja turvotukset.

Joskus saattaa esiintyä myös virtsatieinfektiota, yleistulehduksia, ihosyöpää, huimausta, tuntohäiriöitä, näön sumenemista, ihon verenpurkaumia, punoitusta ja kynsien haurastumista.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Valkoinen, läpikuultamaton, kova kapseli, jonka pituus on 22 mm ja jonka toisella puolella on mustalla musteella merkintä ˮibr 140 mgˮ.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2