Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » F » Fasenra

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Fasenra

Markkinoija

ASTRAZENECA

Vaikuttava aine

benralitsumabi

Käyttötarkoitus

Eosinofiilisen astman hoito yhdessä muiden astmalääkkeiden kanssa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen antaa lääkkeen ihon alle. Joissakin tapauksissa potilas itse tai hänen hoitajansa voi pistää valmisteen, kunhan siitä on sovittu yhdessä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ja riittävä perehdytys on annettu.

Vaikutustapa

Eosinofiilisessä astmassa veressä tai keuhkoissa on liikaa eosinofiili-valkosoluja. Benralitsumabi on monoklonaalinen vasta-aine, joka kiinnittyy eosinofiileihin ja auttaa vähentämään niiden määrää. Tämä helpottaa hengittämistä sekä vähentää astmaoireita ja astmakohtausten määrää.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä nielutulehdusta, yliherkkyysreaktioita, päänsärkyä, kuumetta tai pistoskohdan reaktioita.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C). Valmistetta voidaan säilyttää huoneenlämmössä enintään 14 vuorokautta korkeintaan 25 ºC:n lämpötilassa. Jääkaapista ottamisen jälkeen käytettävä 14 vuorokauden kuluessa tai hävitettävä. Säilytä esitäytetty ruisku tai esitäytetty kynä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Ei saa jäätyä. Älä ravista. Älä altista kuumuudelle.

Ulkonäkö

Kirkas tai opaalinhohtoinen, väritön tai keltainen liuos, joka saattaa sisältää läpikuultavia, valkoisia tai luonnonvalkoisia hiukkasia.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2