Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » M » Medithyrox

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Medithyrox

Markkinoija

VERMAN

Vaikuttava aine

levotyroksiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kilpirauhashormonin puutteesta johtuviin sairauksiin, mm. kilpirauhasen vajaatoimintaan, kilpirauhassyövän oireisiin ja kilpirauhasen liikatoiminnan tukilääkkeenä.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus on yksilöllinen ja sitä säädetään säännöllisten kilpirauhaskokeiden tulosten perusteella.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan yleensä kerran vuorokaudessa aamuisin. Se tulee ottaa veden kera tyhjään mahaan eli n. puoli tuntia ennen ruokailua. Jos käytössä on rauta-, alumiini- tai kalsiumvalmisteita tai näitä sisältäviä lääkkeitä (mm. antasidi-närästyslääkkeitä), lääke tulee ottaa vähintään kaksi tuntia ennen näitä.

Vaikutustapa

Lääke korvaa elimistöstä puuttuvan kilpirauhashormonin (tyroksiinin) ja siten lievittää tyroksiinin puutoksen oireita.

Haittavaikutukset

Lääke aiheuttaa haittavaikutuksia vain harvoin.

Raskaus ja imetys

Lääkettä on tärkeää käyttää myös raskauden aikana, koska tyroksiinin puuttumisesta voi olla haittaa kehittyvälle lapselle. Lääkettä voidaan käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

25 mikrog tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”25”.

50 mikrog tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”50”.

75 mikrog tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”75”.

100 mikrog tabletit ovat valkoisia pyöreitä kaksoiskuperia tabletteja, joiden halkaisija on 6,5 mm ja paksuus keskimäärin 3,5 mm ja joiden toisella puolen on merkintä ”100”.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2