Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » O » Olmesartan Medoxomil/Amlodipine Krka

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Olmesartan Medoxomil/Amlodipine Krka

Markkinoija

KRKA

Vaikuttava aine

olmesartaani, amlodipiini

Käyttötarkoitus

Kohonnut verenpaine eli hypertonia.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi tabletti vuorokaudessa. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kanssa ruokailusta riippumatta joka päivä samaan aikaan. Tabletteja ei saa pureskella. Greipin ja greippimehun nauttimista ei suositella hoidon aikana.

Vaikutustapa

Olmesartaani on angoiotensiinireseptorin salpaaja, joka estää angiotensiinin verisuonia supistavaa vaikutusta, jolloin verenpaine laskee. Amlodipiini on kalsiumsalpaaja, joka myös laajentaa verisuonia ja voimistaa siten olmesartaanin verenpainetta laskevaa vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä huimausta, väsymystä, turvotusta tai päänsärkyä. Mahdolliset huimaus, päänsärky, pahoinvointi ja väsymys voivat heikentää ajokykyä erityisesti hoidon alussa. 

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä tai luontaistuotteista on neuvoteltava lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana. Käyttöä imetyksen aikana ei suositella.

Säilytys

Alkuperäispakkauksessa, valolta ja kosteudelta suojassa.

Ulkonäkö

20 mg/5 mg tabl: Valkoinen tai melkein valkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen. Tabletin mitat: halkaisija: 7 mm, paksuus: 2,5–4,2 mm.40 mg/5 mg tabl: Hennon ruskeankeltainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen, toisella puolella merkintä 5. Tabletin mitat: halkaisija: 9 mm, paksuus: 3,6–5,3 mm.40 mg/10 mg tabl: Ruskeanpunainen, pyöreä, kaksoiskupera, viistoreunainen, toisella puolella jakouurre. Tabletin mitat: halkaisija 9 mm, paksuus: 3,6–5,3 mm. Tabletin voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2