Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » O » Ontruzant

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Ontruzant

Markkinoija

MSD

Vaikuttava aine

trastutsumabi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyjen rintasyöpätyyppien hoitoon ja tiettyjen mahasyöpätyyppien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa.

Vaikutustapa

Lääke on tyypiltään monoklonaalinen vasta-aine, joka käynnistää solunsisäisen reaktioketjun ja estää syöpäsolujen lisääntymistä.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, muutokset verisolujen määrissä, painon aleneminen, ruokahaluttomuus, unettomuus, vapina, huimaus, päänsärky, tunto- ja makuhäiriöt, lisääntynyt kyyneleritys, sydämentykytys tai epäsäännöllinen syke, kuumat aallot, hengityksen vinkuminen, hengenahdidstus, yskä, nenäverenvuoto, nuha, mahaoireet, punoitus, ihottuma, kasvojen turvotus, hiustenlähtö, kynsiongelmat, käsi-jalkaoireyhtymä, nivelkipu, lihaskipu, lihaskireys, voimattomuus, rintakipu, vilunväristykset, väsymys, vilustumisoireet, pistoskohdan oireet, kuume ja turvotus. Joskus saattaa esiintyä myös yliherkkyysreaktioita, ahdistuneisuutta, masentuneisuutta, poikkeavaa ajattelua, uneliaisuutta, liikehäiriöitä, silmien kuivumista, astmaa, peräpukamia, suun kuivumista, aknea, ihon kuivumista, mustelmia, liikahikoilua, kutinaa, selkälipua, luukipua, lihaskouristuksia ja ruhjeita.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hoidon aikana ja 7 kuukautta sen päättymisestä on käytettävä tehokasta raskauden ehkäisyä. Imettää ei saa lääkityksen aikana eikä 7 kuukauteen sen päättymisestä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2°C – 8°C).

Ulkonäkö

Valkoinen tai vaaleankeltainen kylmäkuivattu jauhe.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2