Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Eprex

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Eprex

Markkinoija

JANSSEN-CILAG

Vaikuttava aine

epoetiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään anemian hoitoon vaikean munuaisten vajaatoiminnan ja syöpätautien yhteydessä. Sitä käytetään myös leikkausten yhteydessä ja muissa erityistilanteissa.

Annostus

Lääkäri harkitsee annostuksen yksilöllisen tarpeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annetaan ruiskeena laskimoon tai ihon alle. Ruiskeen antaa tavallisesti lääkäri tai hoitaja. Joissakin tapauksissa hoitaja voi opettaa lääkkeen pistämisen potilaalle.

Vaikutustapa

Epoetiini lisää veren punasolujen muodostumista luuytimessä.

Haittavaikutukset

Lääke voi nostaa verenpainetta ja aiheuttaa päänsärkyä. Joskus se saattaa aiheuttaa yliherkkyysreaktioita, vilustumista muistuttavia oireita ja harvoin verisuonitukoksia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C). Tämä säilytyslämpötila on varmistettava aina lääkkeen antoon saakka. Pidä esitäytetty ruisku ulkopakkauksessa, herkkä valolle. Ei saa jäätyä. Ei saa ravistaa.

Avohoidossa potilas voi ottaa Eprexin jääkaapista ja säilyttää sitä alle 25 °C:ssa yhden kerran enintään kolmen vuorokauden ajan. Jos lääkettä ei tämän jälkeen käytetä, se on hävitettävä.

Ulkonäkö

Kirkas väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2