Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » C » Corsodyl

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Corsodyl

Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE

Vaikuttava aine

klooriheksidiini

Käyttötarkoitus

Lääkkeellä desinfioidaan suuonteloa ennen ja jälkeen hammasoperaatioita. Sillä voidaan myös hoitaa hammasproteesin aiheuttamaa suutulehdusta ja hillitä bakteereiden lisääntymistä suussa tilanteissa, jossa hampaiden normaali puhdistaminen ei ole mahdollista. Valmistetta voidaan tarvita myös monimutkaisten oikomislaitteiden käytön yhteydessä.

Annostus

Hammaslääkäri yleensä suunnittelee annostuksen. Liuoksen avulla huuhdellaan suu tavallisesti kahdesti päivässä. Geeliä käytetään kerran tai kaksi kertaa päivässä. Hammastahnaa ei pidä käyttää lähekkäin Corsodylin kanssa. Alle 12-vuotiaille lapsille vain hammaslääkärin tai lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tavallista hammastahnaa pitäisi käyttää eri aikaan päivästä kuin geeliä/liuosta tai ennen niitä siten, että suu huuhdellaan välillä huolellisesti vedellä. Hampaiden värjäytymistä voidaan estää käyttämällä Corsodyliä esim. iltaisin ja tavallista hammastahnaa aamuisin. Tarvittaessa värjäytymät voidaan poistaa mekaanisesti.

Vaikutustapa

Valmiste tappaa monenlaisia bakteereita. ja siten hoitaa ja ehkäisee niiden aiheuttamia tulehduksia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisin haittavaikutus on kieleen ilmaantuvat peitteet. Joskus saattaa esiintyä myös makuaistin häiriöitä, kielikipua, suun poltetta tai kipua, suun tuntohäiriöitä tai suun kuivumista.

Raskaus ja imetys

Valmistetta voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytettävä alle 25 °C lämpötilassa.

Ulkonäkö

Geeli suuonteloon: Kirkas tai heikosti opaalinhohtoinen, läpinäkyvä, väritön geeli.Liuos suuonteloon: Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2