Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » R » Rozex

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Rozex

Markkinoija

GALDERMA

Vaikuttava aine

metronidatsoli

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään ruusufinnitaudin yhteydessä esiintyvien iho-ongelmien, kuten punoituksen ja märkärakkuloiden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä Rozexia levitetään ihottuma-alueelle kahdesti vuorokaudessa, aamulla ja illalla. Hoito kestää tavallisesti joitakin kuukausia.

Lääkkeen ottaminen

Hoidettava alue pestään ensin miedolla puhdistusaineella. Rozexia levitetään ohuelti ja sen annetaan imeytyä. Valmistetta ei saa päästää silmiin eikä limakalvoille. Aknen paikallishoitoon tarkoitettuja muita valmisteita ei saa käyttää Rozexin levittämisen jälkeen samaan ihonkohtaan.

Vaikutustapa

Metronidatsoli tappaa monenlaisia bakteereita ja muita eliöitä, ja se ilmeisesti myös lievittää paikallisesti käytettynä tulehdusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat kuiva iho, punoitus, kutina, epämiellyttävät tuntemukset iholla (kuumotus, kipu/pistely iholla), ihon ärsytys, ruusufinnin paheneminen.

Lääke voi aiheuttaa alkoholin kanssa epämiellyttävän antabus-reaktion, joten alkoholin käytöstä on syytä pidättäytyä hoidon aikana. Hoidettu ihoalue saattaa herkistyä auringonvalon vaikutukselle ja palaa herkästi, ellei sitä suojata.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Älä säilytä kylmässä. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Geeli: Väritön tai hieman kellertävä homogeeninen geeli, joka saattaa muuttua hieman ruskehtavaksi ajan kuluessa.Emulsiovoide: Valkoinen, kiiltävä öljy/vesi-emulsiovoide.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2