Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » D » Divigel

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Divigel

Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

estradioli

Käyttötarkoitus

Hankalien vaihdevuosioireiden hoito. Lääke soveltuu myös luukadon eli osteoporoosin estoon, jos muita hoitokeinoja ei voida käyttää.

Annostus

Lääkäri määrää annoksen, jonka suuruus ja ottamistiheys ovat yhteydessä oireiden luonteeseen ja vaikeusasteeseen. Valmistetta käytetään yleensä kerran päivässä. Jos päivittäinen annos unohtuu, jätetään se väliin ja jatketaan seuraavana päivänä normaaliin tapaan.

Lääkkeen ottaminen

Geeli levitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Sitä sivellään kerran päivässä alavartalon tai reisien iholle, paikkaa säännöllisesti vaihtaen. Alueen tulisi olla 1–2 kämmenen suuruinen. Geeliä ei saa levittää rintoihin, kasvoihin, ärtyneelle iholle eikä emättimeen. Levityksen jälkeen geelin tulisi antaa kuivua pari minuuttia, eikä voideltua ihoa tulisi pestä tuntiin. Geelin hieromista silmiin tulisi välttää. Kädet tulee pestä levityksen jälkeen.

Jos annos unohtuu, jätetään se väliin ja jatketaan seuraavana päivänä normaalisti. Puuttuvat annokset voivat aiheuttaa välivuotoja.

Vaikutustapa

Geelistä vaikuttava estradioli imeytyy ihon lävitse verenkiertoon, missä se korvaa puuttuvaa naishormonia.

Haittavaikutukset

Tavallisin haittavaikutus on rintojen arkuus. Muita mahdollisia ovat mm. välivuodot, turvotukset, painon nousu, pahoinvointi, vatsakrampit ja päänsärky. Iho voi ärtyä geelin levityskohdassa.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

Läpinäkyvä geeli.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2