Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » D » Detrusitol, Detrusitol Sr

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Detrusitol, Detrusitol Sr

Markkinoija

PFIZER

Vaikuttava aine

tolterodiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään hillitsemään voimakasta ja tihentynyttä virtsaamistarvetta, johon usein liittyy virtsan karkailua. Hoito kestää yleensä 2-3 kuukautta, minkä kuluttua lääkäri arvioi lääkityksen jatkamisen tarpeen. Lääkettä ei toistaiseksi suositella lapsipotilaille.

Annostus

Lääkäri määrää annostuksen.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti ja depotkapseli niellään veden kera joko aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan. Depotkapseli niellään kokonaisena.

Vaikutustapa

Lääke vaikuttaa virtsarakon ja sen sulkijalihaksen toimintaan siten, että tarve virtsata muuttuu harvemmaksi ja virtsa myös pysyy paremmin rakon sisällä.

Haittavaikutukset

Lääke kuivattaa suuta melko usein. Myös päänsärky on yleistä. Harvemmin voi ilmaantua mm. hermostuneisuutta, huimausta, uneliaisuutta, tuntoharhoja, silmien kuivumista, näköhäiriöitä, erilaisia vatsavaivoja, painon nousua, ihon kuivuutta tai väsymystä. Lääkärin on oltava tietoinen Detrusitolin käytöstä aikoessaan määrätä muuta lääkettä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei pidä käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä, ellei lääkäri pidä sitä välttämättömänä.

Säilytys

Ei vaadi erityisolosuhteita.

Ulkonäkö

Detrusitol 1 mg tabletit ovat valkoisia, pyöreitä ja kaksoiskuperia. Tablettiin on painettu kirjainmerkintä TO, jonka ylä- ja alapuolella on kaari. Detrusitol 2 mg tabletit ovat valkoisia, pyöreitä ja kaksoiskuperia. Tablettiin on painettu kirjainmerkintä DT, jonka ylä- ja alapuolella on kaari.

Detrusitol SR: Sininen depotkapseli, jossa on valkoinen painatus (symboli ja ‘4’).

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2