Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » Q » Quinsair

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Quinsair

Markkinoija

CHIESI PHARMA

Vaikuttava aine

levofloksasiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kystiseen fibroosiin liittyvien keuhkoinfektioiden hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi ampulli inhaloituna 2 kertaa vuorokaudessa, n. 12 tunnin välein. 28 vuorokauden hoitojakson jälkeen seuraa 28 vuorokauden taukojakso.

Lääkkeen ottaminen

Jos annos unohtuu ottaa, se otetaan heti muistettaessa, jos seuraavaan annokseen olisi yli 8 tuntia aikaa. Unohdetun annoksen korvaamiseksi ei saa inhaloida useamman kuin yhden ampullin sisältöä.

Lääkettä saa käyttää vain pakkauksessa mukana tulleen Zirela-lääkesumuttimen kanssa (jossa on mukana Zirela-aerosoligeneraattori), joka on liitetty eBase-ohjaimeen tai eFlow rapid-ohjausyksikköön. Zirela-lääkesumutinjärjestelmän käyttöohjeet on luettava ennen valmisteen käytön aloittamista.

Vaikutustapa

Lääke on kinoloniantibiootti, joka tuhoaa tulehduksia aiheuttavia bakteereja häiritsemällä niiden aineenvaihduntaa ja lisääntymistä. Inhalaationa otettu lääke vaikuttaa paikallisesti keuhkoissa. 

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat ruokahaluttomuus, makuhäiriö, yskä, hengityshäiriö, keuhkojen liman muutokset, veriyskä, väsymys, rasituksen sietokyvyn lasku ja painon aleneminen. Joskus saattaa ilmetä myös emättimen sieni-infektioita, unettomuutta, päänsärkyä, huimausta, tinnitusta, ääntöhäiriöitä, mahavaivoja, ihottumaa, nivel- ja lihaskipua, kuumetta sekä laboratorioarvojen muutoksia.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, vaaleankeltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2