Etusivu » Lääkeopas Terveyskirjasto » B » Budesonide Teva

Lääkeopas Terveyskirjasto

Lääketietokeskuksen julkaisema Lääkeopas on tarkoitettu potilaille. Se sisältää tiedot lähes 1 700 lääkevalmisteesta. Lääkkeitä koskevat tekstit on laadittu Lääketietokeskuksessa, jonne myös sisältöä koskevat palautteet ohjataan (www.laaketietokeskus.fi).

Lääkkeet löytyvät aakkosellisesta hakemistosta niiden kauppanimien perusteella.


Budesonide Teva

Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

budesonidi

Käyttötarkoitus

Astman hoito. Varsinaisen astmakohtauksen hoitoon tarvitaan muita lääkkeitä. Lääkettä käytetään myös vakavan kurkunpäätulehduksen hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke sisäänhengitetään eli inhaloidaan hengitysteihin lääkesumuttimen avulla. Astman hoidossa budesonidia on tarkoitus käyttää säännöllisesti, usein pitkiäkin aikoja. Lääkkeen oton jälkeen suu on huuhdeltava vedellä ja vesi on syljettävä pois. Käytettäessä sumutinliuosta kasvomaskin avulla tulee kasvot pestä käytön jälkeen ihoärsytyksen vähentämiseksi.

Vaikutustapa

Budesonidi on kortikosteroidi. Se rauhoittaa astman aiheuttamaa keuhkoputkien limakalvon tulehdustilaa, jolloin niiden supistustila laukeaa ja astmaoireet estyvät tai lievittyvät.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä suun tai nielun sienitulehduksia, yskää, kurkun tai suun limakalvojen ärsytystä tai nielemisvaikeuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Tavanomaisia annoksia käytettäessä lääkehoidon aikana voi imettää.

Säilytys

0,25 mg/ml sumutinsuspensio: Alle 25 °C, pystyasennossa. Ampulli pidettävä alkuperäispakkauksessa, valolta suojassa. Käytettävä 3 kuukauden kuluessa foliopussin ensimmäisestä avaamisesta.0,5 mg/ml sumutinsuspensio: Ei saa jäätyä. Ampullit säilytettävä pystyasennossa valolta suojassa ja pidettävä foliopussissaan myös foliopussin avaamisen jälkeen. Avattu foliopussi säilytettävä ulkopakkauksessaan. Käytettävä 3 kuukauden kuluessa foliopussin ensimmäisestä avaamisesta.

Ulkonäkö

Valkoinen tai luonnonvalkoinen suspensio.

Hinta ja pakkaustiedot

Rinnakkaisvaihtoehdot

Ks. lääkkeen rinnakkaisvaihtoehdot hintavertailusta1.

Lääkeoppaan sisällöistä vastaa Lääketietokeskus www.laaketietokeskus.fi2