Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

fluorourasiili, salisyylihappo

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aktiinikeratoosin paikallishoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Liuosta annostellaan ihomuutoksiin lääkepullon korkkiin kiinnitetyn applikointisiveltimen avulla. Jottei siveltimeen tulisi liikaa liuosta, se pyyhitään pullon kaulaa vasten ennen levitystä. Hoidettua aluetta ei saa peittää liuoksen levityksen jälkeen, ja nesteen on annettava kuivua, jotta se muodostaa kalvon hoidetun alueen päälle. Aina kun liuosta levitetään uudelleen, entinen kalvo irrotetaan yksinkertaisesti kuorimalla se pois. Lämmin vesi voi auttaa kalvon irrottamisessa. Liuosta tulee levittää vain ihomuutoksen päälle ja enintään 0,5 cm:n levyiselle terveen ihon alueelle sen ympärille.

Vaikutustapa

Lääkkeen sisältämä fluorourasiili on solunsalpaaja, joka estää paikallisesti ihomuutoksen soluja jakautumasta ja kasvamasta. Lääkkeen sisältämä salisyylihappo pehmentää ja hajottaa ihosolukkoa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat antopaikan punoitus, tulehdus, ärsytys, kipu ja kutina. Joskus saattaa esiintyä myös päänsärkyä, ihon hilseilyä ja antopaikan verenvuotoa, syöpymää tai ruven muodostumista.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytetään alle 25 °C:ssa. Ei saa säilyttää kylmässä, ei saa jäätyä. Liuoksen kuivumisen estämiseksi pullo on pidettävä tiukasti suljettuna.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai hieman oranssinvalkoinen liuos

Hinta ja pakkaustiedot