Markkinoija

BERLIN-CHEMIE/A. MENARINI

Vaikuttava aine

febuksostaatti

Käyttötarkoitus

Veren virtsahappopitoisuuden alentaminen silloin, kun virtsahapot ovat olleet pitkäaikaisesti koholla ja uraattikiteitä on jo päässyt muodostumaan aiemman kihtiartriitin ja/tai kihtikyhmyjen vuoksi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan vesilasillisen kanssa ja se voidaan ottaa aterioista riippumatta.

Vaikutustapa

Lääke estää selektiivisesti entsyymiä, joka vaikuttaa virtsahapon aineenvaihduntaprosessiin, minkä seurauksena veren virtsahappopitoisuus pienenee.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, ripulia, pahoinvointia, hengenahdistusta, ihottumaa, kutinaa, raaja-, lihas- ja nivelkipua, väsymystä ja turvotusta. Kihtikohtaukset ovat hoidon alussa mahdollisia, mutta vähenevät hoidon jatkuessa. Autolla ei saa ajaa, jos esiintyy huimausta, uneliaisuutta, näön sumenemista, tunnottomuutta tai kihelmöintiä.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

ADENURIC tabletti, kalvopäällysteinen 80 mg

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

ADENURIC tabletti, kalvopäällysteinen 120 mg

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

ADENURIC tabletti, kalvopäällysteinen 80 mg

Vaaleankeltainen tai keltainen, kapselin muotoinen kalvopäällysteinen tabletti, johon on toiselle puolelle kaiverrettu ”80” ja jonka toisella puolella on jakouurre.

Tabletin voi puolittaa jakouurteen avulla vain nielemisen helpottamiseksi. Tablettia ei voi jakaa yhtä suuriin annoksiin.

ADENURIC tabletti, kalvopäällysteinen 120 mg

Vaaleankeltainen tai keltainen, kapselin muotoinen kalvopäällysteinen tabletti, johon on toiselle puolelle kaiverrettu ”120”.

Hinta ja pakkaustiedot