Markkinoija

SANDOZ

Vaikuttava aine

takrolimuusi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään elinsiirtojen yhteydessä hylkimisreaktion estoon ja hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Kapselit otetaan vesilasillisen kera tyhjään mahaan vähintään 1 tunti ennen ateriaa tai 2–3 tuntia aterian jälkeen. Kapselit tulee ottaa heti, kun ne on poistettu läpipainopakkauksestaan. Kuivausainetta tulisi varoa nielemästä.

Vaikutustapa

Takrolimuusi vähentää eräiden valkosolujen määrää. Nämä solut pyrkivät hylkimään elimistölle vieraita elinsiirteitä, kuten munuaista tai maksaa.

Haittavaikutukset

Yleisimmät haittavaikutukset ovat diabetes, unettomuus, vapina, päänsärky, kohonnut verenpaine, ripuli, pahoinvointi ja munuaistoiminnan häiriöt. Joskus saattaa ilmetä myös siirteen toimintahäiriötä, munuaisten toimintahäiriöitä, virtsaongelmia, vatsaoireita tai -haavaumia, suutulehdusta, maksan toiminnan häiriötä, kutinaa, ihottumaa, hiustenlähtöä, aknea, lisääntynyttä hikoilua, nivel- tai selkäkipua, lihaskramppeja, raajakipua, verenvuotoja, hengenahdistusta, hengitystieoireita, kouristuksia, tajunnan tason häiriöitä, hermokipua, huimausta, kirjoittamisen häiriöitä, näön hämärtymistä tai silmien häiriöitä, valoherkkyyttä, tinnitusta, sydänoireita, verenpaineen muutoksia, ahdistuneisuutta, sekavuutta, mielialahäiriöitä tai mielialan muutoksia, painajaisia, aistiharhoja, ruokahalun muutoksia, kuumetilat, turvotusta, kipua, epämukavuutta, painon nousua tai ruumiinlämmön aistimisen häiriöitä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden aikana eikä imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Säilytä alle 30 ºC.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

0,5 mg kovat kapselit

Läpinäkymätön, valkoinen ja luonnonvalkoinen kova liivatekapseli, joka sisältää valkoista tai luonnonvalkoista jauhetta (pituus 14,5 mm).

0,75 mg kovat kapselit

Läpinäkymätön, vaaleanvihreä kova liivatekapseli, jonka yläosaan on painettu mustalla 0,75 mg ja joka sisältää valkoista tai luonnonvalkoista jauhetta (pituus 14,5 mm).

1 mg kovat kapselit

Läpinäkymätön, valkoinen ja vaaleanruskea kova liivatekapseli, joka sisältää valkoista tai luonnonvalkoista jauhetta (pituus 14,5 mm).

2 mg kovat kapselit

Läpinäkymätön, tummanvihreä kova liivatekapseli, jonka yläosaan on painettu mustalla 2 mg ja joka sisältää valkoista tai luonnonvalkoista jauhetta (pituus 14,5 mm).

5 mg kovat kapselit

Läpinäkymätön, valkoinen ja oranssi kova liivatekapseli, joka sisältää valkoista tai luonnonvalkoista jauhetta (pituus 15,8 mm).

Hinta ja pakkaustiedot