Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

ispagulan siemen, ispagulan siemenkuori

Käyttötarkoitus

Kasvirohdosvalmiste suolen toiminnan häiriöihin, kuten tilapäiseen ummetukseen. Tiloissa, joissa ulosteen pehmentäminen on tarpeen ulostuksen helpottamiseksi, kuten kivulias ulostaminen, peräsuolen ja peräaukon leikkausten jälkeen, peräpukamien yhteydessä. Tukihoitona ärtyneen paksusuolen oireyhtymässä.

Annostus

Ummetukseen aikuisille ja yli 12-vuotiaille 2 teelusikallista (10 millilitraa) rakeita iltapalan jälkeen, vähintään tunti ennen nukkumaan menoa. Tarvittaessa voidaan ottaa teelusikallinen (5 ml) myös ennen aamupalaa.

Jos käyttäjällä on ripuli tai taipumusta ripuliin esimerkiksi ärtyneen paksusuolen oireyhtymässä, alkuannos on 2 teelusikallista kolmesti päivässä kolmen vuorokauden ajan, minkä jälkeen voidaan jatkaa annostuksella yksi teelusikallinen kolmesti päivässä.

7-12-vuotiaiden lasten annos on puolet aikuisen annoksesta, ja alle 7-vuotiaille valmistetta saa antaa vain lääkärin ohjeen mukaan.

Yhtäjaksoisia yli kahta viikkoa pidempiä hoitojaksoja ei suositella ilman lääkärin määräystä.

Lääkkeen ottaminen

Rakeet otetaan runsaan nestemäärän kera (esim. 1-2 lasillista vettä). Ne voidaan myös sekoittaa puolikiinteään ruokaan, esim. viiliin tai jogurttiin. Rakeita ei saa pureskella rikki. Agiocuria ei saa käyttää samanaikaisesti muiden suolen sisältöä lisäävien aineiden tai ripulilääkkeiden kanssa.

Jos oireet pahenevat tai eivät lievity kolmen päivän kuluessa hoidon aloittamisesta, pitää ottaa yhteys lääkäriin tai apteekkihenkilökuntaan. 

Muut lääkkeet ja vitamiinivalmisteet tulisi ottaa 30-60 min ennen tai jälkeen Agiocur-rakeiden ottamisen, ettei niiden imeytyminen ja vaikutus heikentyisi.

Vaikutustapa

Valmiste sisältää kuituja ja lima-aineita. Ne imevät itseensä vettä suolessa ja siten lisäävät suolen sisältöä. Näin suolen tyhjeneminen helpottuu ja nopeutuu.

Haittavaikutukset

Lääkityksen alkuvaiheessa saattaa ilmaantua ilmavaivoja, mutta ne vähenevät hoidon jatkuessa

Raskaus ja imetys

Valmistetta voi käyttää raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä, elleivät muut vaihtoehdot, kuten elintapojen ja ruokavalion muutokset, ole tehonneet.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

Ruskeita monikerrosrakeita.

Hinta ja pakkaustiedot