Markkinoija

ROCHE

Vaikuttava aine

alektinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyihin edenneen keuhkosyövän muotoihin.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan kaksi annosta vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke otetaan aterian yhteydessä. Kapselit on nieltävä kokonaisina, niitä ei saa avata eikä liuottaa. 

Jos annos jää ottamatta, se voidaan ottaa, jos seuraavaan annokseen olisi yli kuusi tuntia aikaa. Kahta annosta ei saa ottaa samanaikaisesti. Jos potilas oksentaa lääkkeenoton jälkeen, seuraava annos otetaan normaaliin aikaan.

Vaikutustapa

Lääke on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat anemia, mahavaivat, maksa-arvojen muutokset, ihottuma, lihassärky ja turvotus. Joskus saattaa esiintyä myös maku- ja näköhäiriöitä, sydänhäiriöitä ja valoyliherkkyyttä. Jos ilmenee lihasoireita, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Hoidon aikana on vältettävä pitkää oleilua auringossa, ja iho ja huulet on suojattava tehokkaalla suojavoiteella (UVA- ja UVB-suoja, suojakerroin vähintään 50). 

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana ja kolme kuukautta hoidon päättymisestä käytettävä luotettavaa ehkäisymenetelmää. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Valkoinen kova 19,2 mm:n pituinen kapseli, jonka kansiosaan on painettu mustalla musteella ˮALEˮ ja jonka runko-osaan on painettu mustalla musteella ˮ150 mgˮ.

Hinta ja pakkaustiedot