Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

lodoksamidi

Käyttötarkoitus

Lääke on tarkoitettu silmän allergisen sidekalvotulehduksen hoitoon aikuisille ja yli 4-vuotiaille lapsille.

Annostus

Lääkettä on tarkoitus käyttää säännöllisesti niinä aikoina, jolloin oireita esiintyy tai niitä on odotettavissa. Yleensä otetaan yksi tippa kumpaankin silmään neljä kertaa vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääkettä tulee käyttää säännöllisesti. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen ottamista varten. Tippoja annosteltaessa pullon kärjellä ei saa koskea mihinkään. Lääkkeen imeytymistä verenkiertoon voi vähentää painamalla silmän sisänurkkaa kevyesti annostelun jälkeen ja sulkemalla silmät pariksi minuutiksi. Jos käytössä on useampi kuin yksi silmälääke, niiden välillä pidetään 5 minuutin tauko; silmävoiteet annostellaan viimeiseksi. Piilolinssejä ei pidä käyttää silmätulehduksen aikana.

Vaikutustapa

Lääke hillitsee paikallisesti käytettynä yliherkkyysoireita aiheuttavien aineiden vaikutusta. Lääke alkaa yleensä vaikuttaa muutaman päivän sisällä lääkityksen aloittamisesta, mutta vaikutuksen ilmaantumiseen voi mennä kauemminkin.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat silmien epämiellyttävät tuntemukset. Joskus voi esiintyä myös näön hämärtymistä, lisääntynyttä kyyneleritystä, luomireunojen karstoittumista sekä silmien kuivuutta, kutinaa tai verekkyyttä. Mahdolliset näköhäiriöt voivat heikentää ajokykyä.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 °C. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot