Markkinoija

TAKEDA

Vaikuttava aine

brigatinibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään tiettyjen keuhkosyöpätyyppien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi lääkeannos kerran päivässä. Hoito aloitetaan yleensä pienemmällä annoksella, jota nostetaan yhden viikon käytön jälkeen.

Lääkkeen ottaminen

Lääke niellään kokonaisena ruokailusta riippumatta. Ei saa ottaa greipin eikä greippimehun kanssa.

Vaikutustapa

Lääke on on proteiinikinaasin estäjä, joka estää syöpäsolujen kasvua ja jakautumista häiritsemällä niiden solunsisäistä aineenvaihduntaa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat hengitystieinfektiot, verisolumäärien pieneneminen, muutokset verensokeri- ja muissa laboratorioarvoissa, unettomuus, päänsärky, tuntohäiriöt, huimaus, näköhäiriöt, yskä, hengenahdistus, mahaoireet, suun kuivuus, suutulehdus, ihottuma, kutina, lihas- ja nivelkivut, uupumus, turvotus ja kuume. Joskus saattaa esiintyä myös muistin heikkenemistä, makuhäiriöitä, sydänongelmia, ihon kuivumista, valoherkkyysreaktioita, tuntemuksia rinnassa tai painon laskua.

Jos ilmenee näköhäiriöitä tai lihasten kipua, arkuutta tai heikkoutta, otettava yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. Hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokasta, ei-hormonaalista ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään neljä kuukautta sen päätyttyä. Miespotilaiden, joiden kumppani voi tulla raskaaksi käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään kolme kuukautta sen päätyttyä.

Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Alunbrig 30 mg kalvopäällysteiset tabletit

Pyöreä, valkoinen tai luonnonvalkoinen kalvopäällysteinen tabletti, halkaisija noin 7 mm, toisella puolella kaiverrus ”U3”, toisella puolella ei merkintöjä.

Alunbrig 90 mg kalvopäällysteiset tabletit

Soikea, valkoinen tai luonnonvalkoinen kalvopäällysteinen tabletti, pituus noin 15 mm, toisella puolella kaiverrus ”U7”, toisella puolella ei merkintöjä.

Alunbrig 180 mg kalvopäällysteiset tabletit

Soikea, valkoinen tai luonnonvalkoinen kalvopäällysteinen tabletti, pituus noin 19 mm, toisella puolella kaiverrus ”U13”, toisella puolella ei merkintöjä.

Hinta ja pakkaustiedot