Markkinoija

GHN PHARMA

Vaikuttava aine

klomipramiini

Käyttötarkoitus

Masennuksen, pakko-oireisen häiriön, paniikkihäiriön ja pelkotilojen sekä pitkäaikaisten kiputilojen hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan ruokailusta riippumatta. Alkoholin käyttö voi lisätä uneliaisuutta. Greippihedelmien, greippi- ja karpalomehun käyttöä on vältettävä hoidon aikana. Piilolasien käyttö voi olla hankalaa, jos lääke kuivattaa silmien limakalvoa. Lääkkeen käyttöä ei saa keskeyttää äkillisesti eikä omin päin. 

Vaikutustapa

Klomipramiini kuuluu trisyklisiin masennuslääkkeisiin. Sen oletetaan vaikuttavan joko lisäämällä luontaisten kemiallisten välittäjäaineiden (noradrenaliini ja serotoniini) määrää aivoissa tai pidentämällä näiden vaikutusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat suurentunut ruokahalu, levottomuus, uneliaisuus, pyörrytys, vapina, päänsärky, silmäoireet, mahavaivat, suun kuivuminen, hikoilu, virtsaamishäiriö, seksuaaliset häiriöt, väsymys ja painonnousu. Joskus voi esiintyä myös ruokahaluttomuutta, sekavuutta, paikan ja henkilöllisyyden tajun hämärtymistä, aistiharhoja, ahdistuneisuutta, kiihtymystä, maniaa, aggressiivisuutta, puhe-, keskittymis-, tunto-, maku-, uni- tai muistihäiriöitä, lihasjännitystä tai -heikkoutta, silmän mustuaisen laajenemista, korvien soimista, sydän- tai iho-oireita, kuumia aaltoja, haukottelua, maitorauhasen suurenemista tai maidonvuotoa. Jos ilmenee masennuksen pahenemista, outoa käytöstä tai itsetuhoisia ajatuksia, otettava heti yhteys lääkäriin.

Mahdolliset haittavaikutukset, kuten näön hämärtyminen, uneliaisuus, keskittymiskyvyn häiriöt ja sekavuus, voivat heikentää ajokykyä ja tällöin autolla ei saa ajaa.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

10 mg: Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

25 mg: Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

10 mg: Vaaleankeltainen, kolmionmuotoinen, D 5,8 mm.

25 mg: Vaaleankeltainen, pyöreä, 5,5 mm.

Hinta ja pakkaustiedot