Markkinoija

BAYER

Vaikuttava aine

estradioli, drospirenoni

Käyttötarkoitus

Valmiste on tarkoitettu hormonikorvaushoitoon naisille, kun vaihdevuosista on kulunut yli vuosi. Valmistetta käytetään myös osteoporoosin eli luukadon ehkäisyyn naisilla tilanteissa, joissa luunmurtumien vaara on suurentunut eivätkä muut lääkkeet sovi tai ne eivät tehoa.

Annostus

Yksi tabletti joka päivä ilman taukoja. Tabletti otetaan aina samaan aikaan päivästä, mikä helpottaa muistamista. Jos tabletti unohtuu, se jätetään väliin ja hoitoa jatketaan tavalliseen tapaan. Unohtuneen lääkeannoksen jälkeen ei oteta kaksinkertaista annosta.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään kokonaisena nesteen kera aterian yhteydessä tai niiden välillä.

Vaikutustapa

Estradioli korvaa vaihdevuosien yhteydessä vähentynyttä oman estrogeenin tuotantoa ja lievittää vaihdevuosioireita, kuten kuumia aaltoja ja hikoilua. Valmiste sisältää myös drospirenoni-keltarauhashormoni, joka estää kohdun limakalvon haitallisen liikakasvun. Lääke on tarkoitettu käytettäväksi ilman taukoja. Vaihdevuosioireet alkavat lieventyä ensimmäisten hoitoviikkojen aikana.

Haittavaikutukset

Ensimmäisinä hoitokuukausina voi esiintyä epäsäännöllistä vuotoa emättimestä. Usein esiintyy myös rintojen arkuutta ja suurenemista. Muita mahdollisia haittoja ovat päänsärky, vatsakivut, pahoinvointi, painon nousu tai lasku, turvotus ja mielialan muutokset. Valmiste lisää hieman laskimoveritulppien vaaraa, erityisesti ensimmäisen hoitovuoden aikana. Jos epäilet, että sinulla on veritulppa esimerkiksi jalassa, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon. Hormonikorvaushoito lisää hieman rintasyövän vaaraa, joten rintojen omatoiminen tarkkailu on tärkeää.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Punainen, pyöreä, kaksoiskupera tabletti, jonka toisella puolella on kirjaimet DL säännöllisessä kuusikulmiossa.

Hinta ja pakkaustiedot