Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

disulfiraami

Käyttötarkoitus

Alkoholismin hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Lääkehoidon voi aloittaa vasta, kun alkoholia ei ole enää elimistössä.

Lääkkeen ottaminen

Poretabletit liuotetaan puoleen lasilliseen vettä juuri ennen lääkkeen ottamista. Kiusausten vähentämiseksi tabletit on paras ottaa heti aamulla. Lääkehoidon aikana ja vielä parin viikon ajan sen päättymisestä on syytä karttaa myös alkoholia sisältävien ruokien, lääkkeiden ja partavesien käyttöä.
Tärkeää: Lääkettä ei saa antaa salaa kenellekään, koska alkoholin nauttiminen lääkkeen vaikutuksen alaisena voi olla vaarallista.

Vaikutustapa

Antabus pysäyttää alkoholin palamisen elimistössä vaiheeseen, jossa krapulan oireet ilmaantuvat. Pienikin määrä alkoholia aiheuttaa tällöin nopeasti varsin epämiellyttäviä tuntemuksia, kuten voimakasta kasvojen ja rinnan punoitusta, sydämen tykytystä, hengityksen kiihtymistä, jyskyttävää päänsärkyä, pahoinvointia, oksentelua ja huimausta. Nämä oireet ovat niin pahoja, ettei alkoholia uskalla ottaa ollenkaan.

Haittavaikutukset

Haittavaikutukset ovat yleensä harvinaisia ja lieviä. Joskus voi esiintyä myös erilaisia vatsaoireita (kuten ripulia, pahoinvointia ja vatsakipuja), uneliaisuutta, väsymystä, päänsärkyä, pahanhajuista hengitystä tai makuaistin häiriöitä.
Jos väsymystä ilmenee, se voi haitata keskittymiskykyä siinä määrin, että tarkkaavaisuus liikenteessä heikkenee.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Alle 30 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen, litteä, jakourallinen tabletti, jossa on koodi CDC, 11mm.

Hinta ja pakkaustiedot