Markkinoija

TEVA FINLAND

Vaikuttava aine

desonidi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään paikallisesti ihon tulehduksiin ja allergioihin silloin, kun ei ole vaaraa ihon märkimisestä. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat kutiavat ihotulehdukset, allergiset ihottumat, maitorupi, pesuaineihottumat, vaippaihottuma, auringonpolttamat ja hyönteisten pureman ärsyttämä iho. Lisäksi lääkettä käytetään muihin ihosairauksiin ja ihottumiin lääkärin harkinnan mukaan.

Annostus

Hoidon alussa voidetta levitetään 1-3 kertaa vuorokaudessa, jatkossa oireiden lievittyessä harvemmin. Tehostettua vaikutusta haluttaessa lääkäri voi kehottaa peittämään ihottuma-alueen muovikelmulla.

Lääkkeen ottaminen

Voidetta levitetään iholle ohuelti. Sen joutumista silmiin sekä sukuelinten ihoon tai peräaukon lähettyville on vältettävä.

Vaikutustapa

Desonidi on keskivahva kortikosteroidi, joka rauhoittaa tulehdusta ja vetistystä sekä lievittää kutinaa. Emulsiovoidetta on tarkoitus käyttää hiljattain alkaneisiin, vetistäviin ihottumiin, voidetta lähinnä erittäin kuivaan ihoon tai kuivuneisiin ihonkohtiin.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan käytettynä lääke aiheuttaa haittavaikutuksia harvoin. Se voi ärsyttää hoidettavaa ihonkohtaa, mikä ilmenee polttavana tunteena, kutinana ja kuivuutena. Voidetta ei yleensä käytetä kovin pitkiä aikoja eikä suuria annoksia, koska tällöin sitä voi imeytyä elimistöön, missä siitä voi olla haittaa. Lääkettä imeytyy etenkin ohuilta ihoalueilta eli lapsen iholta sekä aikuisilla kasvoista, taivealueilta ja sukuelinten seutuvilta. Ihokaan ei pidä kovin pitkään jatkuvasta lääkevoiteen käytöstä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä kannattaa neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Voide säilytetään alle 25 °C ja emulsiovoide alle 30 °C.

Ulkonäkö

Valkoinen/vaalea emulsiovoide tai voide.

Hinta ja pakkaustiedot