Markkinoija

DESITIN PHARMA

Vaikuttava aine

okskarbatsepiini

Käyttötarkoitus

Epilepsiakohtausten hoito ja ehkäisy.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Hoito aloitetaan yleensä pienellä annoksella, jota suurennetaan jatkossa tarpeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit otetaan aterian yhteydessä tai heti sen jälkeen nesteen kera. Tabletit voi myös sekoittaa veteen, jolloin juoma sekoitetaan lusikalla ja otetaan välittömästi.

Vaikutustapa

Lääke estää lihaskouristuksia aiheuttavien sähköärsykkeiden leviämistä aivoissa.

Haittavaikutukset

Haittavaikutuksia voi esiintyä hoidon alkuvaiheessa, mutta ne tavallisesti häviävät hoidon jatkuessa. Tällaisia ovat mm. väsymys, huimauksen tunne, uneliaisuus ja päänsärky. Myös mm. vapinaa, unihäiriöitä, korvien soimista, mielialan muutoksia, pahoinvointia, ihottumaa tai turvotusta voi ilmaantua. Erityisesti ihottumasta sekä kuumeen, ihon veripurkaumien ja suun limakalvon aftojen ilmaantumisesta on ilmoitettava lääkärille. Alkoholin käyttöä lääkityksen aikana tulee välttää. Lääkkeen joillekin aiheuttama väsymys sekä huimauksen tunne heikentävät tarkkaavaisuutta mm. liikenteessä.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttö raskauden aikana edellyttää lääkärin huolellista arviota. Sen käytöstä imetyksen yhteydessä on myös neuvoteltava lääkärin kanssa. Lääke saattaa heikentää ehkäisytablettien tehoa.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

Apydan 300 mg: Pyöreä, litteä, vaaleankeltainen, ristikkäisjakouurteinen tabletti, jossa on punertavaa väriä. Tabletin voi jakaa yhtä suuriksi annoksiksi.
Apydan 600 mg: Soikea, litteä, vaaleankeltainen jakouurteinen tabletti, jossa on punertavaa väriä. Tabletin voi jakaa yhtä suuriksi annoksiksi.

Hinta ja pakkaustiedot