Markkinoija

VIATRIS

Vaikuttava aine

ibuprofeeni, kodeiini

Käyttötarkoitus

Aikuisten lievien ja keskivaikeiden kiputilojen hoito kun muut kipulääkkeet eivät tehoa.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Käytetään pienintä tehokasta annosta ja lyhyimmän mahdollisen ajan haittavaikutusten vähentämiseksi. 

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään kokonaisina vesilasillisen kanssa ruokailun yhteydessä. Tabletteja ei saa pureskella, rikkoa, murskata tai imeskellä.
Vältettävä samanaikaista alkoholin käyttöä. Muita tulehduskipulääkkeitä ei pidä käyttää samanaikaisesti, koska teho ei kasva, mutta haittavaikutusten vaara lisääntyy.

Vaikutustapa

Lääkkeen kumpikin vaikuttava aine lievittää kipua. Ibuprofeenia käytetään yleisesti myös ilman reseptiä saatavissa kipulääkkeissä. Kivun lievityksen ohella se vähentää kudosturvotusta sekä alentaa kuumetta. Kodeiini on pitkään käytössä ollut kipulääke, joka vaikuttaa keskushermoston kautta. Kodeiini on morfiinin sukulaisaine, mutta sen vaikutus kipuun on morfiiniin verrattuna miedompi.

Haittavaikutukset

Lääkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, väsymystä, uneliaisuutta, mahavaivoja, ruoansulatuskanavan verenvuotoa, ihottumaa sekä heikotusta. Kodeiinin käyttö voi aiheuttaa riippuvuutta, jos lääkitys jatkuu pitkään. Mahdolliset sekavuus, huimaus, heikkous, näköhäiriöt, väsymys ja reaktioajan muutokset heikentävät ajokykyä, jolloin autolla ajoa on vältettävä.

Lääkkeellä voi olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa, joten kaikista muista lääkityksistä ja luontaistuotteista tulee neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Raskaus ja imetys

Ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Säilytys

200 mg tabl: Alle 25 ºC. Ei saa jäätyä.
400 mg tabl: Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C).

Ulkonäkö

200 mg tabl: Valkoinen, pyöreä tabletti, halkaisija 11 mm.
400 mg tabl: Valkoinen, pitkänomainen tabletti (noin 17 mm x 8 mm x 6,6 mm).

Hinta ja pakkaustiedot