Markkinoija

UCB

Vaikuttava aine

hydroksitsiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään pääasiassa kutinan ja ihon muiden allergiaoireiden lievitykseen sekä lapsille että aikuisille. Lisäksi lääke soveltuu aikuisille ahdistuneisuuden hoitoon. Sitä käytetään myös unilääkkeenä tilanteessa, jossa allergiaoireet vaikeuttavat uneen pääsyä tai nukkumista.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annoksen suuruus vaihtelee riippuen oireiden laadusta ja voimakkuudesta sekä lääkkeen käyttäjän iästä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletit niellään vesilasillisen kera. Siirappi annostellaan millilitroina lääkemitan avulla.

Vaikutustapa

Hydroksitsiini kuuluu antihistamiineihin. Se lievittää erilaisia histamiinin vapautumisesta aiheutuvia allergiaoireita. Lisäksi se rauhoittaa, mitä ominaisuutta käytetään hyödyksi ottamalla lääkettä yöksi, jolloin kutina häiritsee unta vähemmän. Rauhoittavan ominaisuutensa vuoksi lääkettä voidaan käyttää myös mielialaongelmien hoitoon.

Haittavaikutukset

Tavanomaisina annoksina haittavaikutukset ovat melko harvinaisia. Etenkin lääkityksen alkuvaiheessa valmisteen väsyttävä vaikutus voi korostua, jolloin tarkkaavaisuus liikenteessä ja muissa vastaavissa tilanteissa heikkenee. Lääke voi myös kuivattaa suuta ja aiheuttaa päänsärkyä sekä vahvistaa paitsi alkoholin myös muiden rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksia.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä on syytä neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Tabletti: Valkoinen, pitkänomainen kalvopäällysteinen tabletti, pituus 10 mm, paksuus 4 mm, paino 113,5 mg, jakouurre tunnistamista varten. Vaikka tabletissa on jakouurre, tablettia ei saa murtaa.

Siirappi: Kirkas, väritön, mentolin ja hasselpähkinän makuinen, makea ja hieman kitkerähkö neste.

Hinta ja pakkaustiedot