Markkinoija

ACCORD HEALTHCARE

Vaikuttava aine

atorvastatiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään veren kohonneen kolesterolipitoisuuden ja muiden rasvojen alentamiseen.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi tabletti kerran päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään vesilasillisen kera. Lääkkeen voi ottaa aterioinnista riippumatta mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Lääkityksen aikana ei tulisi nauttia suuria määriä greippimehua. Kaikista muista lääkityksistä tulisi neuvotella lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa.

Vaikutustapa

Atorvastatiini estää kolesterolin muodostumista elimistössä. Se alentaa erityisesti ns. "pahaa" eli LDL-kolesterolia, mutta kohottaa "hyvän" eli HDL-kolesterolin määrää elimistössä. Lääkkeen täysi vaikutus saadaan tavallisesti neljässä viikossa.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat nenänielutulehdus, allergiset reaktiot, verensokerin kohoaminen, painajaisunet, unettomuus, päänsärky, nielu/kurkkukipu, nenäverenvuoto, mahavaivat, lihas- ja nivelkivut sekä maksan toiminnan muutokset.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana. Hoidon aikana on käytettävä luotettavaa ehkäisyä.

Säilytys

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle. Herkkä kosteudelle.

Tämä lääkevalmiste ei vaadi lämpötilan suhteen erityisiä säilytysolosuhteita.

Ulkonäkö

10 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä, kaksoiskupera kalvopäällysteinen tabletti (läpimitta noin 5,6 mm), jonka toiselle puolelle on painettu ”FUI” ja toisella puolella ei ole mitään merkintää.
20 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti (läpimitta noin 7,1 mm), jonka toiselle puolelle on painettu ”FU2” ja toisella puolella ei ole mitään merkintää.
40 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti (läpimitta noin 9,6 mm), jonka toiselle puolelle on painettu ”FU3” ja toisella puolella ei ole mitään merkintää.
80 mg: Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä, kaksoiskupera, kalvopäällysteinen tabletti (läpimitta noin 12,1 mm), jonka toiselle puolelle on painettu ”FU4” ja toisella puolella ei ole mitään merkintää.

Hinta ja pakkaustiedot