Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

ipratropiumbromidi, salbutamoli

Käyttötarkoitus

Valmiste on tarkoitettu vaikean ja keskivaikean keuhkoahtaumataudin hoitoon. Lääkettä ei suositella lapsille.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi annos 3-4 kertaa päivässä.

Lääkkeen ottaminen

Jos hoidon aikana ilmaantuu hengenahdistusta tai se pahenee äkillisesti, tulee välittömästi hakeutua hoitoon, samoin jos hoidon teho laskee. Sumutinliuosta eikä lääkesumua saa päästää silmiin. Etenkin glaukoomaa sairastavan tulee suojata silmänsä lääkkeen ottamisen yhteydessä.

Potilaita, joilla on vakava sydänsairaus (esim. iskeeminen sydänsairaus, rytmihäiriö tai vakava sydämen vajaatoiminta), tulee ottaa yhteys lääkäriin, jos heillä on rintakipua tai muita pahenevan sydänsairauden oireita.

Vaikutustapa

Kumpikin valmisteen vaikuttavista aineista laajentaa ahtautuneita hengitysteitä, jolloin hengittäminen helpottuu. Jos hoidon aikana ilmaantuu hengenahdistusta tai se pahenee nopeasti, tulee hakeutua hoitoon, samoin jos hoidon teho heikkenee.

Haittavaikutukset

Tavallisin haittavaikutus on suun kuivuminen. Joskus esiintyy myös päänsärkyä tai pahoinvointia. Muut haittavaikutukset ovat harvinaisia. Muusta lääkityksestä Atrodualin käytön aikana on syytä keskustella lääkärin kanssa. Valmiste ei vaikuta tarkkaavaisuuteen liikenteessä tai muissa vastaavissa tilanteissa, mutta jos käyttäjällä esiintyy haittavaikutuksena heitehuimausta, näkökyvyn hämärtymistä tai muita silmäoireita, on syytä välttää autolla ajoa.

Raskaus ja imetys

Valmistetta ei suositella käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana, ellei lääkäri katso sitä äidin sairauden hoidon kannalta välttämättömäksi.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C:ssa. Ei saa jäätyä. Säilytä kerta-annossäiliöt alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai lähes väritön neste.

Hinta ja pakkaustiedot