Markkinoija

BOEHRINGER INGELHEIM

Vaikuttava aine

ipratropiumbromidi

Käyttötarkoitus

Pitkäaikaisten keuhkosairauksien hoito, kun niihin liittyy hengenahdistusta. Tällaisia ovat mm. pitkäaikainen keuhkoputkentulehdus, emfyseema eli keuhkolaajentuma ja astma.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. 

Lääkkeen ottaminen

Sumutinliuos hengitetään eli inhaloidaan keuhkoihin lääkesumuttimen avulla. Kerta-annossäiliöihin pakattu sumutinliuos on käyttövalmis sellaisenaan. Tarvittaessa liuos voidaan laimentaa fysiologisella suolaliuoksella. Kerta-annossäiliö on käytettävä mahdollisimman pian avaamisen jälkeen, muuten se voi pilaantua. Jokaista lääkityskertaa varten avataan uusi säiliö. Pakkauksessa on yksityiskohtaiset ohjeet lääkkeen käyttöä varten. Lääkettä ei saa päästää silmiin, koska se voi aiheuttaa silmäkipua sekä kohottaa silmänpainetta.

Vaikutustapa

Parasympaattisen hermoston välittäjäaine asetyylikoliini supistaa keuhkoputkia. Ipratropiumbromidi estää asetyylikoliinin vaikutuksia, jolloin keuhkoputket laajenevat ja hengitys helpottuu. Sen vaikutus alkaa 20 minuutissa ja kestää yleensä 4-6 tuntia.

Haittavaikutukset

Lääkkeen käytön aikana voi joskus esiintyä päänsärkyä, huimausta, yskää, kurkun ärsytystä, mahavaivoja tai suun kuivumista. Jos hengenahdistus hoidon aikana pahenee äkillisesti, on otettava heti yhteyttä lääkäriin.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä.

Säilytys

Alle 30 ºC, valolta suojassa. Pidä pakkaus ulkopakkauksessa.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai lähes väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot