Markkinoija

GLAXOSMITHKLINE

Vaikuttava aine

flutikasoni

Käyttötarkoitus

Valmiste on tarkoitettu allergisen nuhan hoitoon aikuisille ja vähintään 6 vuotta täyttäneille lapsille ja nuorille.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Annostus pyritään saamaan mahdollisimman pieneksi, mutta kuitenkin tehoavaksi.

Lääkkeen ottaminen

Nenäsumutinta on ravistettava ennen käyttöä. Sumutin saatetaan käytön alkaessa käyttökuntoon pitämällä sitä pystysuorassa ja painamalla annospainiketta noin kuusi kertaa, kunnes saadaan tasainen suihke. Tämä tarvitsee jatkossa toistaa vain, jos korkki on ollut auki viiden päivän ajan, tai jos sumutinta ei ole käytetty yli 30 päivään. Pää kallistetaan eteenpäin, ja kumpaankin sieraimeen sumutetaan lääkärin ohjeen mukainen annos. Sumutin on puhdistettava ja sen korkki suljettava jokaisen käyttökerran jälkeen.

Vaikutustapa

Flutikasoni kuuluu kortikosteroideihin, jotka vähentävät limakalvoilla allergiaoireita aiheuttavaa tulehdusreaktiota. Lääkettä pitää käyttää altistumisaikana säännöllisesti päivittäin lääkärin ohjeen mukaan. Teho voi alkaa tuntua jo aloituspäivänä, mutta täyden vaikutuksen saamiseen tarvitaan muutaman päivän kestoinen hoito.

Haittavaikutukset

Nenäverenvuoto on yleisin haittavaikutus. Se on yleensä luonteeltaan lievää tai keskivaikeaa. Lääkäriin kannattaa ottaa yhteyttä, jos vuoto on voimakasta tai sitä esiintyy tiheään. Kortikosteroidit voivat verenkiertoon imeytyessään aiheuttaa elimistössä haittoja, minkä vuoksi suositeltua annostusta ei pidä ylittää, ja kaikkien muiden kortikosteroidilääkkeiden samanaikaisesta käytöstä on syytä sopia lääkärin kanssa.

Raskaus ja imetys

Käytöstä raskauden ja imetyksen aikana on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Säilytys

Huoneenlämmössä, ei saa jäätyä. Säilytä pystysuorassa asennossa. Pidä korkki aina paikoillaan. Avattu pullo säilyy 2 kk.

Ulkonäkö

Valkoinen suspensio.

Hinta ja pakkaustiedot