Markkinoija

NOVARTIS

Vaikuttava aine

brintsolamidi, timololi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään silmänpainetaudin eli glaukooman hoitoon, kun yksi lääkeaine ei riitä alentamaan kohonnutta silmänpainetta riittävästi.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Tavallisesti otetaan yksi tippa sairaaseen silmään tai sairaisiin silmiin kahdesti vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Piilolinssit tulee poistaa ennen tiputtamista, ja ne saa laittaa takaisin aikaisintaan 15 minuutin kuluttua lääkkeen ottamisesta. Muiden silmätippojen ottamiseen tulee pitää 5 minuutin väli. Silmän sisäkulmaa on hyvä painaa kevyesti sormella hetken aikaa tippojen ottamisen jälkeen, jolloin lääkettä ei pääse kyynelkanavaan ja sitä kautta verenkiertoon.

Pullo tulee ravistaa hyvin ennen käyttöä. Tippapullon kärki ei saa koskettaa silmäluomia, silmänympärysalueita eikä muita pintoja. Pullo on pidettävä hyvin suljettuna ottokertojen välillä.

Vaikutustapa

Sekä brintsolamidi että timololi laskevat kohonnutta silmänsisäistä painetta ensisijaisesti vähentämällä etukammionesteen eritystä, mutta tämä tapahtuu eri mekanismein. Näiden kahden vaikuttavan aineen yhteinen vaikutus lisää paineen laskua enemmän kuin kumpikaan yksinään.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat makuhäiriöt, pistemäinen sarveiskalvotulehdus, näön sumentuminen, silmäkipu, silmä-ärsytys ja sydämen sykkeen hidastuminen.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Tämä lääkevalmiste ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita. Valmiste pysyy käyttökelpoisena 4 viikkoa ensimmäisen avaamisen jälkeen. Pullo on pidettävä hyvin suljettuna käyttämisten välillä.

Ulkonäkö

Valkoinen tai lähes valkoinen homogeeninen suspensio, pH noin 7,2.

Hinta ja pakkaustiedot