Markkinoija

BRISTOL-MYERS SQUIBB

Vaikuttava aine

entekaviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään viruksen aiheuttaman maksatulehduksen eli hepatiitti B:n hoitoon aikuisilla.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä otetaan yksi lääkeannos vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Tabletti niellään nesteen kera. Oraaliliuos annostellaan pakkauksessa olevalla mittalusikalla. Käytön jälkeen mittalusikka pitää huuhdella vedellä ja antaa kuivua. Useimmiten lääkeannos voidaan ottaa joko aterian yhteydessä tai ilman ateriaa. Joskus annos on parempi ottaa tyhjään mahaan, ja näissä tapauksissa lääkäri mainitsee asiasta erikseen.

Vaikutustapa

Hepatiitti B (HB) -virus aiheuttaa maksatulehduksen. Entekaviiri estää HB -viruksen lisääntymiselle tärkeän entsyymin (käänteiskopioijan) toimintaa, vähentää virusten määrää veressä ja parantaa maksan tilaa. Virukset eivät häviä elimistöstä ja tarttumisvaaraa muihin ihmisiin säilyy.

Haittavaikutukset

Lääke voi aiheuttaa päänsärkyä, unettomuutta, uupumusta, huimausta, uneliaisuutta, oksentelua, ripulia, pahoinvointia ja ruoansulatushäiriöitä. Lisäksi se voi nostaa veren maksa-arvoja.

Raskaus ja imetys

Raskauden aikana valmistetta käytetään vain, jos se on välttämätöntä. Imetys on lopetettava lääkehoidon ajaksi.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C, ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Tabletit:
0,5 mg: Tabletti on valkoisesta luonnonvalkoiseen ja kolmikulmainen, ja siinä on toisella puolella merkintä “BMS” ja toisella puolella “1611”.
1 mg: Tabletti on vaaleanpunainen ja kolmikulmainen, ja siinä on toisella puolella merkintä “BMS” ja toisella puolella “1612”.

Oraaliuos: Kirkas väritön tai vaaleankeltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot