Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

beklometasoni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään uusiutuvan kausiluonteisen nuhan pitkäaikaiseen hoitoon. Lääkäri usein aloittaa hoidon silloinkin, kun jatkossa käytetään ilman reseptiä saatavaa aqua -vahvuutta. Lääkärin hoitoon kuuluvat aina vaikeat nuhaoireet, ympärivuotinen nuha, kuumeinen ja märkäinen nuha, toistuvat nenäverenvuodot, astmapotilaan nuha sekä nuhaoireet, joihin liittyy hengenahdistusta. Sama koskee tilanteita nenäleikkausten ja nenän vammojen jälkeen tai jos nenän limakalvolla on haavaumia.

Annostus

Annoksen suuruus riippuu potilaan iästä sekä oireiden voimakkuudesta. Alle 14-vuotiaille lääkettä annostellaan vain lääkärin ohjeen mukaan. Itsehoitovalmisteen käyttöperiaatteet ja annostus sovitaan useimmiten lääkärin kanssa. Sen annostus on 1-2 suihketta molempiin sieraimiin kahdesti vuorokaudessa enintään 3 kuukauden ajan. Valmistetta ei pidä käyttää yli 3 viikkoa, jos oireet eivät sinä aikana lievene merkittävästi.

Lääkkeen ottaminen

Pakkauksissa on tarkat käyttöohjeet. Oikea lääkkeen ottamistekniikka kannattaa opetella, koska silloin lääkkeestä saa parhaan hyödyn. Lääkettä tulee käyttää säännöllisesti täyden hyödyn saavuttamiseksi. Hoito kannattaa mahdollisuuksien mukaan aloittaa ennen odotettavissa olevaa oireilua, esimerkiksi ennen tietyn siitepölykauden alkua.

Vaikutustapa

Lääke on kortikosteroidi, joka vähentää paikallisesti nenän limakalvolla allergista tulehdusta aiheuttavien tulehdusvälittäjäaineiden muodostumista. Valmiste vähentää tehokkaasti nenän limakalvon turvotusta.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat yliherkkyysreaktiot (mm. ihottuma, nokkosihottuma, kutina, punoitus), epämiellyttävä haju ja maku, nenäverenvuoto, nenän ja nielun kuivuminen, nenän ja nielun ärsytys sekä aivastelu.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 25 ºC. Ei saa jäätyä.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen suspensio. Suihke: hienojakoinen sumute.

Hinta ja pakkaustiedot