Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

beetametasoni

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään vaikeiden ihon ja päänahan sairauksien, tulehdusten ja allergioiden hoitoon. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat psoriasis ja eräät muut ihosairaudet sekä erilaiset ihotulehdukset ja allergiset ihottumat. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Valmisteita käytetään tavallisesti 1-2 kertaa vuorokaudessa. Erittäin vaikeiden ihottumien hoidossa lääkkeen tehoa voidaan lääkärin harkinnan perusteella lisätä peittämällä hoidettava ihoalue muovikelmulla. Tätä ei saa kuitenkaan tehdä omin päin.

Lääkkeen ottaminen

Valmisteita levitetään ohuelti - sitä ohuempi kerros, mitä ohuempi käsiteltävä ihonkohta on. Erityisen varovainen on oltava hoidettaessa kasvojen, kainaloiden, nivusten seudun, kämmenselkien, lasten tai vanhusten ihoa. Lääkettä ei saa päästää silmiin.

Vaikutustapa

Lääke lievittää paikallisesti käytettynä ihon allergisia ja tulehdukseen liittyviä reaktioita. Emulsiovoidetta on tarkoitus käyttää hiljattain alkaneisiin, vetistäviin ihottumiin, voidetta lähinnä hilseilevän kuivaan ihoon tai kuivuneisiin ihonkohtiin.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan käytettynä lääke ei juurikaan aiheuta haittavaikutuksia. Käytettäessä lääkettä pitkiä aikoja tai suurina annoksina sitä voi imeytyä elimistöön, mistä saattaa olla haittaa. Tietyt vaikeat ihosairaudet voivat kuitenkin vaatia pitkään jatkuvaa lääkitystä silloinkin, kun tästä saattaa aiheutua haittavaikutuksia. 

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden ja imetyksen aikana.

Säilytys

BEMETSON emulsiovoide 0,1 %

Säilytä huoneenlämmössä (15–25 ºC).

BEMETSON liuos päänahkaan 1 mg/ml

Säilytä jääkaapissa (2 ºC–8 ºC). Valonarkaa, lääkepullo tulee säilyttää kotelossa.

BEMETSON voide 0,1 %

Säilytä huoneenlämmössä (15–25 ºC).

Ulkonäkö

BEMETSON emulsiovoide 0,1 %

Valkoinen.

BEMETSON liuos päänahkaan 1 mg/ml

Opalisoiva, viskoosi liuos.

BEMETSON voide 0,1 %

Valkoinen tai kellertävä.

Hinta ja pakkaustiedot