Markkinoija

MEDAC

Vaikuttava aine

bendamustiini

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään kroonisen lymfaattisen leukemian, non-Hodgkin-lymfooman ja multippelin myelooman hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Terveydenhuollon ammattilainen annostelee lääkkeen suonensisäisenä tiputuksena sairaalassa. Jos hoidon aikana ilmenee kuumetta tai tulehdusoireita, on otettava yhteyttä lääkäriin. Iho tulisi tarkistaa säännöllisesti ihosyövän kehittymisen varalta.

Vaikutustapa

Lääke on solunsalpaaja, joka vaurioittaa syöpäsolun DNA:ta ja aiheuttaa siten sen kuoleman.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat tulehdukset, muutokset verisoluarvoissa, päänsärky, pahoinvointi, oksentelu, limakalvotulehdus, väsymys, kuume ja laboratorioarvojen muutokset.

Joskus saattaa esiintyä myös verenvuotoja, yliherkkyyttä, huimausta, unettomuutta, sydämen toiminnan häiriöitä, keuhkohäiriöitä, ripulia, ummetusta, hiustenlähtöä, ihohäiriöitä, nokkosihottumaa, kuukautisten puuttumista, kipua, vilunväristyksiä, nestehukkaa ja ruokahaluttomuutta.

Saattaa heikentää ajokykyä haittavaikutusten takia; tällöin ajamista vältettävä.

Raskaus ja imetys

Ei yleensä käytetä raskauden aikana. Saattaa aiheuttaa epämuodostumia ja sikiövaurioita. Naisten on käytettävä luotettavaa ehkäisyä hoidon aikana. Miesten on vältettävä lasten siittämistä hoidon aikana ja kuusi kuukautta sen päätyttyä. Saattaa aiheuttaa pysyvää hedelmättömyyttä, joten miesten tulisi neuvotella tästä lääkärin kanssa ennen hoidon aloitusta.

Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Pidä injektiopullo ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Valkoinen tai melkein valkoinen jauhe

Hinta ja pakkaustiedot