Markkinoija

AOP ORPHAN

Vaikuttava aine

ropeginterferoni alfa-2b

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään itsenäisen polysytemian (polysytemia vera, harvinainen verisairaus) hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Sopiva annos etsitään pienten annosmuutosten avulla yksilöllisesti.

Lääkkeen ottaminen

Lääke tulisi antaa reiden tai vatsan alueelle (pois lukien navan ympärys 5 cm säteellä). Lääkettä ei saa pistää, jos iho ärtynyt, punainen, mustelmilla, tulehtunut tai arpeutunut. Potilas tai perheenjäsen voi annostella lääkkeen terveydenhuollon ammattilaisen antaman koulutuksen jälkeen.

Esitäytetyn kynän annettaan lämmetä huoneenlämpöiseksi (15 °C - 25 °C) ennen käyttöä korkeintaan 15 minuutin ajan. Lääke pitää tarkistaa ennen käyttöä hiukkasten ja värimuutosten varalta.

  1. Neula kiinnitetään huolellisesti ennen jokaista injektiota. Kynä valmistellaan ensimmäisellä kerralla kääntämällä annosnuppia, kunnes näyttöikkunaan tulee näkyviin pisarasymboli.
  2. Kynää pidellään neula ylöspäin ja napautetaan kevyesti, jotta ilmakuplat nousevat neulaa kohti.
  3. Painiketta painetaan, kunnes näyttöikkunassa "0"; tämä voidaan toistaa korkeintaan 6 kertaa.
  4. Kun neulan kärkeen ilmestyy nestepisara, esitäytetty kynä ja neula toimivat oikein.
  5. Annosta säädetään nuppia kääntämällä; jos tietyn annoksen asettaminen ei onnistu, kynässä voi olla liian vähän lääkeainetta, jolloin on käytettävä uutta kynää.
  6. Annosteltaessa painike täytyy painaa pohjaan asti, ja sitä on pidettävä painettuna vähintään 10 sekuntia ennen kuin neula vedetään pois.

Esitäytettyä kynää saa käyttää korkeintaan kaksi kertaa; se on hävitettävä kun on kulunut 30 päivää ensimmäisestä käyttökerrasta riippumatta siitä, onko kynässä vielä lääkevalmistetta.

Jos hoidon aikana ilmenee näköhäiriöitä tai olemassa oleva masennus pahenee, otettava yhteyttä lääkäriin. Hoidon aikana hampaat on harjattava perusteellisesti kaksi kertaa päivässä ja hammastarkistuksessa on käytävä säännöllisesti.

Lisätietoja ks. Pakkausseloste.

Vaikutustapa

Lääke hillitsee solujen liiallista jakautumista luuytimessä ja siten lievittää polysytemian oireita.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat verisolujen liiallinen vähyys, muutokset maksa-arvoissa, nivel- ja lihaskivut, väsymys ja influenssan tyyppiset oireet. Joskus saattaa esiintyä myös ihon sienitulehdusta, hengitysteinfektioita, nuhaa, kilpirauhashäiriöitä, ruokahalun pienentymistä, mielialahäiriöitä, unettomuutta, vihamielisyyttä, päänsärkyä, huimausta, uneliaisuutta, tuntohäiriöitä, silmien kuivumista, sydämen rytmihäiriöitä, hengitysvaikeuksia, mahaoireita, ihottumia, kutinaa, hiustenlähtöä, ihon kuivumista, liikahikoilua, lihaskramppeja, lihas-, raaja- ja luukipua, fyysisen kunnon heikkenemistä, kuumetta, pistoskohdan reaktioita, voimattomuutta ja muutoksia laboratorioarvoissa.

Raskaus ja imetys

Lääkettä ei suositella raskauden aikana. Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C - 8 °C).

Ei saa jäätyä.

Pidä esitäytetty kynä ulkopakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön tai vaaleankeltainen liuos.

Hinta ja pakkaustiedot