Markkinoija

GILEAD

Vaikuttava aine

biktegraviiri, emtrisitabiini, tenofoviiri

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään aikuisten HIV-tartunnan hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä 1 tabletti kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Lääke voidaan ottaa ruokailusta riippumatta. Tablettia ei saa pureskella, murskata eikä puolittaa. Jos annos unohtuu ottaa ja muistetaan 18 tunnin kuluessa, annos otetaan mahdollisimman pian. Jos on kulunut yli 18 tuntia, unohtunut annos jätetään väliin. Jos potilas oksentaa 1 tunnin kuluessa annoksen ottamisesta, otetaan uusi annos. Jos on kulunut yli 1 tunti, ei oteta uutta annosta.

Vaikutustapa

Lääkkeen vaikuttavat aineet estävät viruksen lisääntymistä useilla eri mekanismeilla.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat masennus, epänormaalit unet, päänsärky, huimaus, ripuli, pahoinvointi ja uupumus.

Raskaus ja imetys

Lääkäri harkitsee lääkkeen käytön raskauden aikana. HIV-infektoituneen naisen ei pidä imettää, ettei virus tarttuisi rintamaidosta imeväiseen.

Säilytys

Purkki
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Pidä purkki tiiviisti suljettuna. Älä käytä, jos purkin suun sinetti on rikki tai puuttuu.

Läpipainopakkaus
Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle. Älä käytä, jos läpipainopakkauksen päällä oleva alumiinikalvo on rikki tai lävistetty.

Ulkonäkö

Purppuranruskea, kapselin muotoinen kalvopäällysteinen tabletti, jossa on toisella puolella merkintä ”GSI” ja toisella puolella ”9883”. Tabletti on kooltaan noin 15 mm × 8 mm.

Hinta ja pakkaustiedot