Markkinoija

STADA NORDIC

Vaikuttava aine

bimatoprosti

Käyttötarkoitus

Kohonneen silmänpaineen alentaminen. 

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan. Yleensä yksi tippa sairaaseen silmään kerran päivässä, iltaisin. 

Lääkkeen ottaminen

Pää kallistetaan takakenoon ja silmätippa tiputetaan alaluomesta sormin muodostettuun taskuun. Silmä pidetään tipan annostelun jälkeen 30 sekuntia suljettuna, jolloin lääke pysyy silmässä. Pullon kärki ei saa koskea mihinkään bakteerien siirtymisen estämiseksi.

Mikäli käytetään useampaa kuin yhtä paikallisesti silmään annosteltavaa lääkevalmistetta, on niiden antovälin oltava vähintään 5 minuuttia. Piilolasit on otettava pois silmistä ennen lääkkeen tiputusta ja ne voidaan panna takaisin silmiin 15 minuutin kuluttua annostelusta.

Vaikutustapa

Bimatoprosti lisää silmän sisällä kiertävän nesteen poistumista silmästä, jolloin silmänpaine alkaa laskea noin 4 tunnin kuluttua lääkkeen ottamisesta, ja maksimivaikutus saadaan 8-12 tunnin kuluttua siitä. Vaikutus kestää noin vuorokauden.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat sidekalvon verekkyys, silmän kutina ja silmäripsien kasvu. Joskus voi esiintyä myös muita silmäoireita, verenpaineen nousua tai päänsärkyä. Silmäluomi voi tummua tai hoidetun silmän väri muuttua ruskeammaksi pysyvästi. Muutoksen voi havaita ehkä vasta kuukausia kestäneen hoidon jälkeen ja värjäytyminen on yhtä silmää hoidettaessa toispuoleista. 

Lääke voi sumentaa näköä tilapäisesti annostelun jälkeen, joten ennen autolla ajamista on odotettava näön selkenemistä.

Raskaus ja imetys

Lääkäri arvioi lääkkeen käytön raskauden aikana. Ei saa käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Ei vaadi erityisiä säilytysolosuhteita, joten voidaan säilyttää huoneenlämmössä (15-25 °C). Käytettävä neljän viikon sisällä pullon avaamisesta.

Ulkonäkö

Kirkas, väritön liuos.

Hinta ja pakkaustiedot