Markkinoija

AMGEN

Vaikuttava aine

blinatumomabi

Käyttötarkoitus

Akuutin lymfoblastileukemian hoito.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan.

Lääkkeen ottaminen

Lääke annetaan suoneen infuusiopumppua käyttämällä.

Vaikutustapa

Akuutti lymfoblastileukemia on verisyöpä, jossa B-lymfosyytit, jotka ovat veren valkosoluja, lisääntyvät hallitsemattomasti. Blinatumomabi  auttaa elimistön immuunijärjestelmää taistelemaan näitä epänormaaleja valkosoluja eli leukemiasoluja vastaan ja tuhoamaan ne.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat erilaiset tulehdukset ja kivut, heikentynyt ruokahalu, unettomuus, vapina, päänsärky, matala verenpaine, yskä, mahavaivat, ihottuma, kuume, turvotus, vilunväristykset, väsymys ja infuusioreaktiot. Joskus voi esiintyä myös yliherkkyysreaktioita, sekavuutta, muistin heikkenemistä, huimausta, kouristuksia, puhe- ja tuntohäiriöitä tai sydämen sykkeen nopeutumista.

Blinatumomabi heikentää ajokykyä, joten autolla ajoa on vältettävä.

Joitakin rokotteita ei saa antaa hoidon aloittamista edeltävien kahden viikon aikana, hoidon aikana eikä hoitoa seuraavien kuukausien aikana.

Raskaus ja imetys

Käytetään raskauden aikana vain erityistapauksissa. Naisten, jotka voivat tulla raskaaksi, on käytettävä tehokasta ehkäisyä hoidon aikana ja vähintään 48 tunnin ajan sen päättymisestä. Ei saa käyttää imetyksen aikana. Imetyksen voi aloittaa aikaisintaan 48 tunnin kuluttua hoidon päättymisestä.

Säilytys

Säilytä ja kuljeta kylmässä (2°C ‑ 8°C).

Ei saa jäätyä.

Säilytä injektiopulloja alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Ulkonäkö

Blincyto kuiva-aine (kuiva-aine välikonsentraattia varten): Valkoinen tai luonnonvalkoinen jauhe.

Liuos (stabilointiliuos): Väritön tai kellertävä kirkas liuos, jonka pH on 7,0.

Hinta ja pakkaustiedot