Markkinoija

PIERRE FABRE PHARMA

Vaikuttava aine

enkorafenibi

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään yhdistelmähoitona tiettyjen melanoomatyyppien ja suolistosyöpien hoitoon.

Annostus

Lääkärin ohjeen mukaan, yleensä yksi annos kerran vuorokaudessa.

Lääkkeen ottaminen

Niellään kokonaisina, ruokailusta riippumatta. Greippimehua ei tule käyttää samaan aikaan. Jos annos unohtuu ottaa, uutta annosta ei oteta, jos seuraavaan annokseen on alle 12 tuntia aikaa. Jos potilas oksentaa lääkkeenoton jälkeen, ei oteta uutta annosta vaan seuraava annos otetaan normaalin aikataulun mukaan.

Vaikutustapa

Lääke kuuluu proteiinikinaasin estäjiksi kutsuttuihin syöpälääkkeisiin. Ne estävät tiettyjen syövän kasvuun vaikuttavien entsyymien toimintaa. Se saattaa hidastaa melanooman kasvua tai pysäyttää sen.

Haittavaikutukset

Lääkkeen yleisimmät haittavaikutukset ovat anemia, päänsärky, tuntohäiriöt, huimaus, näköhäiriöt, verenvuodot, mahaoireet, ihottuma, kuiva iho, hiustenlähtö, kutina, lihas- ja nivelkivut, kuume, turvotukset ja väsymys. Joskus saattaa esiintyä myös muita ihosyöpiä, yliherkkyyttä, makuhäiriöitä, valoherkkyyttä, aknea, käsi- jalkaoireyhtymää, punoitusta ja muutoksia laboratorioarvoissa.

Raskaus ja imetys

Ei tulisi käyttää raskauden aikana. Hoidon aikana ja vähintään 1 kuukausi sen päättymisestä on käytettävä luotettava ehkäisyä. Hormoniehkäisyn teho saattaa heikentyä, joten sen lisäksi on käytettävä muita menetelmiä (esim. kondomi).

Ei pidä käyttää imetyksen aikana.

Säilytys

Säilytä alle 30 °C.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä kosteudelle.

Ulkonäkö

Braftovi 50 mg kapseli, kova

Oranssi, läpinäkymätön yläosa ja ihonvärinen, läpinäkymätön alaosa. Yläosaan on painettu tyylitelty ”A” ja alaosaan ”LGX 50mg”. Kapselin pituus on noin 22 mm.

Braftovi 75 mg kapseli, kova

Ihonvärinen, läpinäkymätön yläosa ja valkoinen, läpinäkymätön alaosa. Yläosaan on painettu tyylitelty ”A” ja alaosaan ”LGX 75mg”. Kapselin pituus on noin 23 mm.

Hinta ja pakkaustiedot