Markkinoija

ORION PHARMA

Vaikuttava aine

hydrokortisonibutyraatti

Käyttötarkoitus

Lääkettä käytetään paikallisesti ihon tulehduksiin ja allergioihin silloin, kun ei ole vaaraa ihon märkimisestä. Tyypillisiä käyttöaiheita ovat kutiavat ihotulehdukset, allergiset ihottumat, maitorupi, pesuaineihottumat, vaippaihottuma, auringonpolttamat ja hyönteisten pureman ärsyttämä iho. Lisäksi lääkettä käytetään psoriaasiin ja muihinkin tulehduksellisiin ihosairauksiin ja ihottumiin lääkärin harkinnan mukaan.

Annostus

Hoidon alussa valmisteita levitetään sekä aikuisille että lapsille 2 - 3 kertaa vuorokaudessa. Jatkossa voitelukertoja yleensä vähennetään. Tehostettua vaikutusta haluttaessa ihottuma-alue voidaan peittää muovikelmulla, mutta vain jos lääkäri arvioi tämän hyödylliseksi.

Lääkkeen ottaminen

Voidetta levitetään iholle ohuelti. Voide imeytyy paremmin, jos voitelukohtaa hieroo kevyesti. Voiteen joutumista silmiin on vältettävä.

Vaikutustapa

Hydrokortisoni-17-butyraatti on keskivahva kortikosteroidi, joka rauhoittaa tulehdusta ja vetistystä sekä lievittää kutinaa. Emulsiovoide sopii lähinnä hiljattain alkaneisiin, vetistäviin ihottumiin.

Haittavaikutukset

Ohjeiden mukaan käytettynä lääke ei aiheuta juuri lainkaan haittavaikutuksia. Voidetta ei yleensä käytetä kovin pitkiä aikoja eikä suuria annoksia, jolloin sitä ei kerry elimistöön. Lääkettä imeytyy tavallista enemmän ohuilta ihoalueilta eli lapsen iholta sekä aikuisilla kasvoista, taivealueilta ja sukuelinten seutuvilta.

Raskaus ja imetys

Lääkkeen käyttämisestä raskauden aikana ja imetyksen yhteydessä kannattaa neuvotella lääkärin kanssa.

Säilytys

Säilytä jääkaapissa (2 °C–8 °C).

Ulkonäkö

Valkoinen.

Hinta ja pakkaustiedot